Friday 9 February 2024

Skövde tur och retur

Efter att plåtis har agerat flyttbil i en månad så var det skönt att komma iväg på en "vanlig" husbilsresa, dvs en resa där vi faktiskt bor i husbilen. Det var en kort resa på tre dagar, men en kort resa är också en resa!

I onsdags var vi på månadens lunchevent ihop med traktens geocachare hemma i Linköping. Lika trevligt som vanligt. För oss som inte måste hasta tillbaka till jobbet så blev det en väldigt lång lunch. 

När vi så småningom avslutade lunchen så gick vi till plåtis och tog sikte på Skövde. Huvudmålet med turen var att hälsa på och hjälpa sonen M i Skövde i ett par dagar. Det blev ett par korta stopp på vägen dit men framåt seneftermiddagen kom vi fram. Det blev en bra kväll hos M med lite "jobb" och något kort spel. 

I vanliga fall brukar vi åka upp på Billingen och sova, men på grund av snön var vi inte så sugna på att åka upp där eller ens sugna på att flytta bilen. Vi beslöt att sova på parkeringen precis utanför Ms hus. Smidigt att ha tillgång till toalett och att kunna gå in och äta frukost, men att ändå sova i egen säng. 



Under torsdagen jobbade vi på hos M. Vi tog också en promenad och råkade passera en jättebok som upplyste om hur mycket nytta den gjorde för stadens miljö.

Framåt eftermiddagen hade han annat för sig och vi hade bokat fika med en vän som råkade jobba i Skövde. Vi vinkade alltså hejdå för denna gång. 

Efter fika och prat ett par timmar så rullade vi norrut med bara ett cachestopp. Det är ju lite klurigare att snabbstanna för att logga cacher när det är snö. Nattplatsen blev vid en bra rastplats utanför Mariestad. 


Fredagen hade vi tänkt att cacha en del innan vi åkte hem. Vi började med att parkera centralt i Mariestad för att besöka domkyrkan och några platser runt den. Tyvärr var det så bitande kallt att vi snart gav upp och gick tillbaka till bilen. Vi körde en bit bort från fuktig luft vid Vätterns strand, men det hjälpte inte mycket. 


Det blev ett stopp vid en riddarborg vid Hova. Borgen var ett nutida bygge för rastplatsen men ändå kul grej. Tyvärr var den inte öppen så vi fick nöja oss med att kika in. Några cacher loggades här också men på grund av kylan gav vi snart upp och åkte vidare hemåt. 

Det blev en kortare vintertur. Det är lite bökigare med matlagning, vatten och toalett på vintern. Denna gång fixades ju mycket av det hemma hos M. Däremot är det inga problem att sova i bilen. Med bilens värme, underställ och en extra filt så har vi absolut inte frusit trots att nattemperaturen var neråt 10 minusgrader. 

No comments:

Post a Comment

Vår(?)resa till Västergötland

Hela tisdagen snöade det. Det kom flera decimeter snö. Onsdag förmiddag var det kaos i trafiken. E4 Gränna-Jönköping var avstängd. Rv50 Mota...