Sunday 19 November 2023

Ydre kommun 17-19/11

För att kunna logga en cache av typen challenge som krävde loggar i alla kommuner i Östergötland så planerade P och jag en tur till den mest avlägsna kommunen i Östergötland, Ydre. Vi bestämde träff med P och S i Ydre på lördag morgon. Eftersom Hans och jag har möjlighet att ta huset med på rull så åkte vi dit redan i fredags eftermiddag. 

Vi rullade till Ydre via ett par cacher i Boxholm och Tranås. Sedan körde vi till parkeringen för naturreservatet med Selo berg och Skams gator. 


På morgonen vaknade vi i en varm husbil till en klar och krispig morgon. Fantastiskt att kunna bo precis var man vill. 




När vi ätit frukost och förberett kaffe och smörgåsar så kom P och S åkande från Linköping. Vi gav oss ut på slingan i området. Det gick lite upp och ner i den häftiga naturen. På flera ställen fanns skrevor och små grottor. Utmed leden fanns också 10 cacher. 



Tillbaka vid bilen var vi väl värda kaffe och smörgåsar innan vi rullade vidare. Vi körde uppåt Tranås men med stopp här och där för att logga cacher. Ibland var det snabba stopp vid vägen och ibland parkerade vi och gick en sväng med 2-3 cacher. Bland annat besökte vi en fin badplats. Inga badare där denna novemberdag. Den enda av oss som hade badkläder med var Hans (allvarligt, hur gick det till?), och han ville inte bada.


Strax innan det blev mörkt nådde vi fram till Tranås. Där letade vi upp en restaurang och åt god kinamat. Efter en liten omväg på väg tillbaka till bilen så tog vi sikte på dagens sista mål, i utkanten av Boxholm. 

Här fanns en cache av typen wherigo som var lite speciell. Vi hade förberett den hemma så ute i skogen hittade vi snart det vi sökte. Vi hade parkerat på en stor grusparkering vid några fotbollsplaner med skog och åkrar runt omkring. I november är det inte många som spelar fotboll så då passar det ju utmärkt att använda parkeringen som sovplats. Vi vinkade hejdå till P och S som körde hem till Linköping medan vi kröp in i bilen och hade en lugn kväll. Skönt att slippa köra hem i mörkret.

På morgonen gick vi en promenad i Boxholm, med en del cacher på vägen. Tyvärr var det mycket vatten i ån så flera av burkarna gick inte att komma åt den här dagen. Nåväl, det blev en del loggar i alla fall och alltid roligare att gå en runda på ett nytt ställe. 


Sedan rullade vi hemåt med några få stopp. Ett stopp var vid en hög gran som hade en loggbok en bra bit upp. Tänk om alla förbipasserande mitt inne i Mjölby visste vad som pågick inne i granen!

Hemma igen lagom för att laga lunch. Mysigt att komma iväg på en liten tur även i mörka november. Det blir lite längre kvällar i husbilen, men det går bra att ägna kvällen åt att läsa bok, sticka, planera resor och sånt även i en husbil. 

No comments:

Post a Comment

Vår(?)resa till Västergötland

Hela tisdagen snöade det. Det kom flera decimeter snö. Onsdag förmiddag var det kaos i trafiken. E4 Gränna-Jönköping var avstängd. Rv50 Mota...