Sunday 8 October 2023

Södra Östergötland

Det blev en cachehelg i södra Östergötland. I lördags rörde vi oss i skogarna kring Rimforsa. Det var ett område med lösta mystar som vi siktade på. På väg dit körde vi förbi en cache som Camilla lagt ut. Där stod en bil och en man höll just på att lasta av sin cykel. Vi skojade om att det kanske var en cachare som skulle logga cachen. 

Lagom när vi parkerat bilen några kilometer söder ut i området där vi skulle vara så kom mail om att cachen loggats. Vi tog kontakt och visst var det cacharen vi sett. 

Efter en kort tur med några loggar var det lunchdags. Vi lagade och åt lunch i bilen med öppen dörr i höstsolen. Då dök cacharen upp med sin cykel och vi fick en trevlig pratstund.


När vi loggat färdigt det vi skulle så åkte vi vidare. Då stötte vi på några ovanliga och ovana trafikanter. Tre svanar gående på vägen. Sånt som händer när man kör småvägar.

Vägen ledde till Ulrika som är en liten håla långt ut i skogen i södraste delen av Linköpings kommun. Vid fotbollsplanen i utkanten på byn fanns en parkering där det kändes ok att stå över natten. 

Söndag morgon laddade vi med bra frukost och packade ner lite fika. Sedan tog vi cyklarna och gav oss iväg för att logga alla de cacher som fanns, ungefär i en slinga. 

Cacherna hittades lätt förutom ett par gånger. Utmed vägen fikade vi vid en badplats. Bilden blev mörk men det var sol och mitt på dagen. Ingen trängsel idag.

Lagom vid lunch såg det ut så här på cachekartan. De gula gubbarna är cacherna vi loggat under förmiddagen, inklusive några utanför bild i nederkanten.

Efter lunch loggades resterande cacher (de gröna duttarna). De flesta av dem loggades till fots på stigar i skogen.

Östergötland är känt för sin Östgötaslätt, men i de här delarna av länet är det långt ifrån slätt. Flera gånger räckte inte ens ettans växel. Vi fick kliva av kämpa oss upp för backarna släpande på cykeln. Vi får se om det blir träningsvärk i morgon, men ordentligt med träning fick vi i alla fall.

1 comment:

  1. Härligt med en cachehelg i fina trakter och i gott väder! Och kul med cyklisten. 😊

    ReplyDelete

Vår(?)resa till Västergötland

Hela tisdagen snöade det. Det kom flera decimeter snö. Onsdag förmiddag var det kaos i trafiken. E4 Gränna-Jönköping var avstängd. Rv50 Mota...