Tuesday 12 September 2023

Nordjylland

Målet med dagens resa var Fredrikshamn eftersom vi har bokat färja till Sverige i morgon bitti.

Ett av de första stoppen var vid Naturreservatet Vejlerne. Det var en parkering utmed vägen där det fanns utsiktsplats för att titta på fåglar. Tydligen kan man se skedstork här, även om vi inte gjorde det idag. Det fanns ett litet obemannat naturum med extra information.


Vid lunch hamnade vi vid Aaby mosse, med en annan typ av utkiksplats. Här var det ännu färre fåglar som visade sig, men det var en lugn plats att äta lunch på i alla fall.

Eftersom det är sista dagen i Danmark så ville vi äta wienerbröd så vi siktade på eftermiddagsfika i Aalborg. Vi tog första bästa café som vi stötte på. De hade tyvärr inte wienerbröd så det fick bli fika med chokladbulle i stället. 


Vi tog en liten rundtur på stan och där hittade H sitt paradis, en affär som sålde riktigt bra öl. 

Aalborg har en park där artister som spelat där får plantera ett träd och får en liten stolpe där deras musik kan spelas. Det var hur många ”låtande träd” som helst.


På många ställen här i Danmark växer det vilda björnbär. Vi har plockat flera gånger och ätit färska på frukostgröten. Smaskigt! Idag hittade vi ytterligare ett ställe att plocka på.



Nu har vi parkerat i utkanten av Fredrikshamn, redo för färjan till Göteborg i morgon bitti. Det har varit två roliga, sköna och trevliga veckor. Det började med storstad och Mega-cacheträff i Köpenhamn, fortsatte med sommarvärme i Esbjergtrakten med många geocacher och sedan ett par dagar med vänner för att avslutas med ett par dagar med mer resande. Bra blandning!




1 comment:

  1. Oj, vad ni har hunnit se och uppleva mycket på bara ett par dagar. De musikaliska träden verkar spännande! /K

    ReplyDelete

Vår(?)resa till Västergötland

Hela tisdagen snöade det. Det kom flera decimeter snö. Onsdag förmiddag var det kaos i trafiken. E4 Gränna-Jönköping var avstängd. Rv50 Mota...