Saturday 1 July 2023

Heda marknad och Omberg

Som avslutning på denna resa hade vi siktat in oss på Heda marknad. Det är en trevlig gammaldags marknad med i huvudsak hantverk. Vi har varit här förut och ville besöka den även i år. Det är mycket fint att titta på och få inspiration av, men det enda vi köpte var honung och ägg. 

Vi träffade på flera bekanta ansikten så det blev en pratstund här och där. På det hela taget ett trevligt besök. 




Efter detta var vi på väg hem, men det visade sig återstå några stopp. Tyvärr var latrintömningen på trafikverkets rastplats i Ödeshög tillfälligt stängd. Det var nödvändigt att tömma innan vi åkte hem så problemet behövde lösas, helst utan för mycket omväg. Efter lite sökande hittade vi en ny ställplats på Omberg och där stod det uttryckligen att det gick att betala en liten slant för att bara tömma grå- och svartvatten (dvs. diskvatten och toaletten). 

Alltså blev det en tur över Omberg. Inte oss emot eftersom det är väldigt vackert där. Med utsikt över Vättern passade vi också på att laga mat. 



Efter något snabbt cachestopp och ett loppisbesök så handlade vi också mat innan vi slutligen rullade sista biten hem. Nu är det dags att tömma och städa husbilen lite mer än vanligt för nästa vecka kommer vi att låna ut den några dagar. 

No comments:

Post a Comment

Vår(?)resa till Västergötland

Hela tisdagen snöade det. Det kom flera decimeter snö. Onsdag förmiddag var det kaos i trafiken. E4 Gränna-Jönköping var avstängd. Rv50 Mota...