Friday 30 June 2023

Store mosse

Att ha husbil och frihet innebär att vi kan åka åt det håll vi vill. Det är inte alltid lätt att välja. I morse funderade vi ett tag över hur vi skulle åka. Det slutade med småvägar från Ljungby, så att vi så småningom hamnade vid Store Mosse.

Det är fint att snirkla på småvägar och titta på landskapet och logga cacher. Vi har sett röda stugor, stora villor, stenmurar, tranor, rådjur och en räv.

Vi har ett långtidsprojekt att besöka alla Sveriges nationalparker så Store Mosse passade bra. Det var väldigt fint iordninggjort vid besökscentret med upplevelser för barn, fågeltorn, naturum, bänkar och vandringsleder. 



Vi tittade runt och gav oss sedan iväg till en tjärn med två cacher som låg 4 km från naturumet. Tyvärr var en stor del av vägen dit på en trist spång och parallellt med stora vägen så att vildmarkskänslan inte infann sig. Framme vid tjärnen och andra delar av vägen var däremot fint.

No comments:

Post a Comment

Vår(?)resa till Västergötland

Hela tisdagen snöade det. Det kom flera decimeter snö. Onsdag förmiddag var det kaos i trafiken. E4 Gränna-Jönköping var avstängd. Rv50 Mota...