Friday 14 April 2023

Västergötland efter påsk

Efter påskfirande med barn och föräldrar så tog vi plåtisen och skjutsade hem sonen till studentlyan i Skövde. Några kvällstimmar hemma hos honom med brädspel och mat. Sedan vinkade vi hejdå och åkte upp till vårt "vanliga nattställe" på Billingen. Just där var det onödigt många bilar som skulle titta på kvällsutsikten. I stället nattparkerade vi på en stor parkering bredvid det sista av vinterns skidspår. 

På morgonen väcktes vi av en stenkross. Den jobbade envist på medan vi åt frukost. Bättre start på dagen kan man ha!

Efter frukost gjorde vi ett par korta promenader i Skövde för att fortsätta logga många cacher med attributet "smygförmåga krävs". Vid lunchtid mötte vi upp vännerna B och A vid naturreservatet Grimmestorps parkering, strax söder om Tidaholm. Grimmestorp är ett område med dödisgropar, grusåsar, raviner, dalgångar, frodiga tallmarker, bäckar och cacher. Det var fin gammal skog att gå i och blev en trevlig runda med några cacher och en fikapaus vid den fina bron. 


När vi kom tillbaka till bilarna var det fortfarande tid kvar av dagen så vi körde några kilometer till naturreservatet Hadängs lövskog. Här är det nog fint med vårblommor om några veckor. Nu var det bitvis lite lerigt och inte någon utsikt från "toppen", men det blev ytterligare några cacher loggade. 

För natten siktade vi på Hornsjön ett par mil söder ut. Det visade sig vara en kanonfin plats i gles tallskog med utsikt över sjön. När vi kom stod det redan två små tyska husbilar här, men det fanns plats åt oss ändå utan att vi stod tätt intill de andra. Vi grillade ute men åt inne för det var inte mycket värme. Med rätt spel så gick det även att få plats att spela spel på plåtisens lilla bord. 


Nästa dag vaknade vi till klarblå himmel. Efter en lugn morgon så rullade vi lite norr ut till naturreservatet Hökensås. Även här tog vi en promenad och loggade cacher. Sedan lagade vi lunch och satt och njöt i solen. 



På eftermiddagen gjorde vi stopp vid Almnäs bruk och köpte ost i deras "gårdsbutik" med självservice. Bara att välja en ostbit och betala med Swish. Vi har inte smakat vår ostbit än men ryktet säger att den är god. 

Efter en liten promenad i Hjo så siktade vi nästa nattplats i Forsvik. I Forsvik påbörjades bygget av Göta Kanal och här finns den sluss som blev färdig först (även om den till en början blev några meter för kort och fick förlängas senare). Hela Forsvik var som ett hembygdsmuseum med gammal bruksmiljö. Ingenting var öppet men det var ändå fint att gå runt här. 


Dagen efter var vädret sämre så vi åkte en liten bit, tog gemensam förmiddagsfika i en av plåtisarna och rullade sedan hemåt. Det blev en fin och trevlig tur. 

No comments:

Post a Comment

Vår(?)resa till Västergötland

Hela tisdagen snöade det. Det kom flera decimeter snö. Onsdag förmiddag var det kaos i trafiken. E4 Gränna-Jönköping var avstängd. Rv50 Mota...