Tuesday 4 April 2023

Tranås

Nu har vi varit hemma från långresan i ett par veckor. Det mesta är uppackat och tvättat. Nu ville vi ut på rull igen så det fick det bli en minitur.

Vi jobbar på en challenge-cache där man ska logga många cacher med attributet ”smygförmåga krävs”. Det visade sig att Tranås har många cacher med det attributet, så vi tog en tur dit. 


Vid hamnen i Tranås finns en parkering som var lämplig som sovplats. Där fanns dessutom fräsch toalett och dusch. Mitt i veckan så här års var det väldigt lugnt här.

På många ställen i Tranås var det fint påskpyntat. Missade att fota de finaste rondellerna, men tänk er färggranna tuppar och kycklingar.


I Tranås cyklade vi omkring och cachade. Det var lite mer snö än önskat i terrängen men vägarna var torra och fina. Vi såg en del fina gamla hus, tallbackar, välfyllda forsande vattendrag och en laxtrappa.

Vi har lärt oss en ny detalj om Tranås. Om man har hund så ska man ha två hundar. Alla hundägare vi mötte, till och med damen med rullator, hade två hundar. Vi såg bara ett undantag så det var väl hon som bekräftade regeln.

När vi cyklade genom centrum besökte vi Erikshjälpens välsorterade butik. Där köpte jag en skinande ny bakform med löstagbar botten. Precis vad jag behövde så nu kan jag baka till påsk.

På väg från Tranås tog vi en fika på Smaskens café i Boxholm. Riktigt gott och trevligt. Ett stopp där kan verkligen rekommenderas.

Nu blir det en dag i Linköping innan vi åker hemåt. Frissabesök, lunch med geocachare och andra trevligheter står på programmet.

No comments:

Post a Comment

Vår(?)resa till Västergötland

Hela tisdagen snöade det. Det kom flera decimeter snö. Onsdag förmiddag var det kaos i trafiken. E4 Gränna-Jönköping var avstängd. Rv50 Mota...