Sunday 30 April 2023

Örebro några dagar

I fredags var plåtis på service. Den har tjatat om oljebyte ett tag och nu är det fixat. Efter servicen packade vi snabbt in det nödvändigaste och gav oss iväg norrut. Vi körde småvägar genom metropolerna Godegård och Zinkgruvan på vår väg till Örebro. Ett av målen med resan var att fortsätta logga många cacher med attributet "smygförmåga krävs". 



I Örebro parkerade vi för natten vid naturreservatet Reträtten. Det var ett fint område med otroligt mycket vitsippor. På lördagsförmiddagen tog vi en promenad genom området. 


Vi var bjudna till lunch hos H och L. Efter en god lunch så packade vi ihop oss alla fyra i plåtis och åkte ut till skogen, närmare bestämt till Kapellets naturreservat med Käglanrundan. Vi började med att gå åt ena hållet från bilen. Efter ett antal kilometers promenad och 20 cacher loggade så tog vi kaffe och kakfrossa i plåtis. 


Vädret var väldigt omväxlande med allt mellan regn, sol och hagel. När vi fikat klart lyste solen igen så vi gav oss ut åt andra hållet från bilen. Det blev ytterligare några kilometers promenad och 13 cacher till. Det var fin granskog. I en liten del av området pågick avverkning så där var det många cacher som försvunnit. 




Utmed den andra rundan hade någon ställt ut figurer på stenar och stubbar. Väldigt många figurer!

När vi var tillbaka i Örebro närmade sig klockan nio på kvällen så vi valde parkeringen vid Naturens hus som nattplats. Ett lugnt och bra ställe som vi använt tidigare. 

Söndag morgon var det lite kyligt men soligt. Vi tog en promenad genom Wadköping. Ett mycket fint område som vi besökt tidigare men som förtjänar återbesök. 



Med hjälp av en ALC-runda så upptäckte vi nya saker i området. Ett skolmuseum med lågt i tak och ett hus där övervåningen hamnat på sned.

Sedan rullade vi hemåt med bara några korta cachestopp på vägen. Vi gjorde också ett stopp vid Biltema och köpte avloppsrensare för att se om vi kan få ordning på stoppet i husbilens diskho. Det har varit mycket småstrul med plåtis sedan vi kom hem, men vi betar av dem en i taget.

Det blev en mysig korttur. Nu planerar vi och packar om för nästa tur om några dagar.

No comments:

Post a Comment

Vår(?)resa till Västergötland

Hela tisdagen snöade det. Det kom flera decimeter snö. Onsdag förmiddag var det kaos i trafiken. E4 Gränna-Jönköping var avstängd. Rv50 Mota...