Wednesday 28 June 2023

Broderi, trä och skiffer

Tanken med bloggen var att skriva från alla husbilsturer, men riktigt så har det inte blivit. Kontentan blir väl att vi skriver ibland och ibland inte 😁

Just nu är vi på tur i Småland. I går startade vi, bara så mycket att vi var igång i alla fall. Vi sov vid Höganloft utanför Tranås.

Vi började dagen med en promenad vid friluftsområdet Lövhult utanför Nässjö. 

Sedan åkte vi till Kulturgatan i Bodafors. Där var en broderiutställning och en träutställning. Många fina och roliga saker att titta på. Efteråt lagade vi lunch på parkeringen.







Efter ett kort besök i en bokskog, vid en cache förstås, så åkte vi till Hörnebo skiffergruva. Kul ställe där man gjort i ordning fint för besökare. Man gick på spång genom en tunnel på några hundra meter. Sedan kom man ut på botten av ett dagbrott med lodräta väggar. I den här gruvan har de brutit takskiffer. Som platta små tegelpannor i skiffer. Det fans ett litet hus med skiffertak där man kunde se resultatet. 



Google Maps brukar ju ha bra koll på var man kan köra även vid tillfälliga vägbyggen och liknande. Idag passerade vi ett ställe där Google Maps inte hade en aning om att korsningen var ombyggd. Den tyckte bland annat att vi skulle köra genom den här gångtunneln (vi lät bli även om ingen såg oss).

Nu har vi parkerat vid en friluftsanläggning utanför Alvesta. Här är väldigt lugnt så vi ska nog sova gott.

No comments:

Post a Comment

Vår(?)resa till Västergötland

Hela tisdagen snöade det. Det kom flera decimeter snö. Onsdag förmiddag var det kaos i trafiken. E4 Gränna-Jönköping var avstängd. Rv50 Mota...