Monday 16 January 2023

Många mil i Frankrike

Frankrike är stort, jättestort. I alla fall känns det så nu när vi ägnat större delen av dagen till att susa fram på breda fina motorvägar tvärs över gigantiska åkrar. Monokultur har fått en ny, större betydelse.

Vi har växlat mellan breda fina betalvägar och sträckor utan betalväg. De sträckorna är mer varierade, ibland raka fina vägar med väldigt lite trafik och ibland genom små stilla franska byar. Vi har åkt från Rethel norr om Reims till en ställplats vid en liten sjö (säger reklamen men det är mörkt) strax norr om Tours.

Om man tänker efter så började vi faktiskt dagen med att gå en promenad i ett regnigt Reims. Vi ville titta på katedralen som Unesco klassat som ett världsarv. 


Med husbil får man vara försiktig med att köra in i centrum på stora städer, de har nämligen en förkärlek för parkeringshus som inte är byggda för höga bilar. Vi undviker att chansa och letar i stället upp en uteparkering. Denna gången lyckades vi extra bra och hittade en gratis husbilsparkering 10-15 minuters promenad från katedralen. Vi ville ju ändå se lite av stan så det blev toppen. Åter igen fördel att det inte var turistsäsong då både vi och den andra husbilen fick plats (trots att vi tog upp fyra markerade rutor var).



No comments:

Post a Comment

Vår(?)resa till Västergötland

Hela tisdagen snöade det. Det kom flera decimeter snö. Onsdag förmiddag var det kaos i trafiken. E4 Gränna-Jönköping var avstängd. Rv50 Mota...