Sunday 15 January 2023

Vive la France!

Idag vaknade vi på parkeringen till ett köpcenter. I kanten av deras parkering fanns en väldigt liten (3 platser) ställplats för husbilar, men trots det med automater både för toalettömning och vattenpåfyllning. 

Vi inledde dagen med att passera huset som sände Radio Luxemburg som i alla fall den ena av oss lyssnat mycket på förr i tiden. Det visade sig vara väldigt likt den klassiska Stockholm-Motala-sändarstationen i Motala. 

Snöblandat regn och blåst är inte vårt favoritväder  

Sedan tog vi en promenad runt en skog för att logga ett antal cacher. Här liksom på de flesta andra ställen är det uppenbart att det regnat mer än normalt. Det är ofta blött i marken och alla vattendrag ligger långt över normalnivåerna. 

På väg ut ur Luxemburg som är känt för att ha låga drivmedelspriser passade vi på att tanka och den macken kändes mer som betalcentralen vid Öresundsbron eller så - massor av stationer att välja på. Uppenbarligen är det både den största macken i Europa och den största Shellstationen i världen. 

Nästa punkt på schemat var att logga den näst äldsta geocachen i Europa, längs en väg i Belgien. Med det avklarat svängde vi söderut in i Frankrike. Komna så här långt söderut är det ljust i alla fall framåt 17:30 och under dagens kvällspromenad hördes en koltrast sjunga. Jag misstänker att det är i tidigaste laget även för franska förhållanden men det var trevligt ändå.

No comments:

Post a Comment

Vår(?)resa till Västergötland

Hela tisdagen snöade det. Det kom flera decimeter snö. Onsdag förmiddag var det kaos i trafiken. E4 Gränna-Jönköping var avstängd. Rv50 Mota...