Sunday 3 September 2023

Sista dagen i Köpenhamn

Förmiddagen idag tillbringade vi och väldigt många andra cachare på en liten ö precis utanför Köpenhamns kust, någon kilometer från husbilen. En långsmal ö med sanddyner, gångstråk och tre gångbroar in till fastlandet. I ”sundet” övade nybörjare vindsurfing och kajakpaddling. 



Det blev förstås även några cacher loggade på väg till och från ön. Kanske inte närmsta vägen!

Efter det cyklade vi tillbaka till husbilen. Vi lagade lunch och förberedde för avfärd genom att diska ordentligt och tömma toan på ställplatsen. Vi missade bara en liten punkt i förberedelserna. Det hade varit bra att dra ut elkabeln också. Som tur var kom vi bara runt kvarteret innan en man upplyste oss om att vi körde med svans. Nåja, ingen större skada skedd!

Vi körde västerut och har passerat Sjælland och Stora Bältbron, med några stopp här och där. Bland annat stannade vi strax före bron. Där fanns den sista färjan som trafikerade sundet kvar, men numera på land. Trots att den inte har använts sedan 1997 såg den ganska fräsch ut.



Nu har vi parkerat för natten på Fyn, en bit innan Odense.

No comments:

Post a Comment

Vår(?)resa till Västergötland

Hela tisdagen snöade det. Det kom flera decimeter snö. Onsdag förmiddag var det kaos i trafiken. E4 Gränna-Jönköping var avstängd. Rv50 Mota...