Saturday 15 July 2023

Tre naturreservat

De två senaste dagarna har vi besökt några olika naturreservat. Det bästa var Stjälkhammars naturreservat i Uknadalen. Riktigt fin vandring på Tjustleden. Det började brant uppför med rep att hålla i. Därefter var det lättvandrat med fin utsikt över Uknadalen med radbyar, åkrar och en liten sjö. Efter cirka fyra kilometer vände leden tillbaka och avslutades på en liten väg bredvid kohagen och förbi några gårdar. Utmed leden fanns det några väl placerade geocacher.






Efter den vandringen smakade det bra med raggmunk på en restaurang i Falerum några kilometer bort. Är man i Falerum så ingår ett besök på Falerums outlet. De har vanliga kläder men också friluftskläder till bra priser. 

Sedan var det dags för nästa naturreservat, Ekhultebergens naturreservat. Först en liten transportsträcka från parkeringen för att komma in i själva reservatet. Berghällar, tallar och lavar. Såg fint ut, men vi gick inte runt hela rundslingan eftersom det började bli dags att hitta nattplats.

För natten hamnade vi på parkeringen till Kättilstads naturreservat. Där fick vi ytterligare en trevlig kväll tillsammans, ute mellan våra bilar.

På lördag morgon gick vi leden runt i Kättilstads naturreservat. Här fanns det en natur- och kulturvandring. Det var elva platser utmed slingan som var utmärkta. Till dessa platser fanns inlästa berättelser som man lyssnade på med telefonen. Kul sätt att få en guidning och få ut mer av vandringen.


Sedan sa vi hejdå och åkte åt varsitt håll. Vi tog omvägen via Norsholm där vi cyklade en bit utmed Göta kanal för att rekognoscera inför en ny cache. Det blev eftermiddagsfika vid det mysiga fiket vid Brådtom sluss. Man sitter i trädgården där hönsen går runt mellan borden och letar efter något gott.


Slutligen uträttade vi några ärenden i Linköping innan det blev kväll och vi körde de sista milen hem.

No comments:

Post a Comment

Vår(?)resa till Västergötland

Hela tisdagen snöade det. Det kom flera decimeter snö. Onsdag förmiddag var det kaos i trafiken. E4 Gränna-Jönköping var avstängd. Rv50 Mota...