Monday 13 March 2023

Tanklöst genom Frankrike

Idag har vi kört och kört. Något som stack ut var rastplatsen med ett jättestort vildsvin (det gick att stå raklång under magen på honom).


En annan sak jag noterat är att vi nu ser stora mängder vindkraftverk igen precis som vi gjorde när vi körde söderut genom Tyskland och Frankrike. De förekommer i Spanien också men är verkligen inte lika vanliga som lite längre norrut. 

En rätt vanlig sorts geocacher är en burk gömd i skyddsräcken längs någon väg. Det är oftast en liten burk fastsatt med magnet och inte så väldigt underhållande. Idag hittade vi en som var klart bättre än snittet! 

Vår plan var att ta oss snabbt genom Frankrike för där hade vi inte planerat in några sevärdheter. Det har också nämnts om storstrejk i Frankrike och det vill vi gärna slippa. Det visade sig också att dieseln var dyrare i Frankrike jämfört med både Spanien och Belgien. Vi tankade alltså i norra Spanien och hade 5-7 mils marginal när vi kom till en av de första mackarna i Belgien.

Som avslutning på dagen parkerade vi för andra gången på resan på området från en gammal världsutställning. Den här gången den från 1958, och här såg det hela inte lika förfallet ut som den från 1992 i Sevilla.



No comments:

Post a Comment

Vår(?)resa till Västergötland

Hela tisdagen snöade det. Det kom flera decimeter snö. Onsdag förmiddag var det kaos i trafiken. E4 Gränna-Jönköping var avstängd. Rv50 Mota...