Tuesday 7 March 2023

Från Barcelona

Tanken för idag var att vi skulle åka en liten bit utåt kusten norrut från Barcelona, logga ett par cacher och sedan parkera för natten rätt tidigt. Det blir inte alltid som man tänkt. 

Vi började med att stanna på Brico Depot eftersom vi fått tips om att de skulle kunna ha den eladapter vi saknade för ett par dagar sedan. Det hade de inte. Däremot låg de granne med en Carrefour som vi också hört talas om skulle kunna ha en sån adapter. De hade ingen heller. 

Däremot var det en gigantisk Carrefour och att ge sig in i en mataffär utomlands är alltid något av en fälla eftersom vi blir kvar länge och får med oss massor med saker vi inte visste att vi behövde. En tusenlapp fattigare och med ett par kassar mat gick vi mot bilen för att stuva in. 

Här är bilder på några saker vi inte köpte!



Dags att göra ett nytt försök att komma fram till cacherna vi planerat in. Att komma ganska nära gick bra men sedan var det där med att parkera också. Det var svårare, för det hade alla andra redan gjort. En rätt bra bit ifrån där vi tänkt oss hittade vi till slut en ledig plats och konstaterade att det var lunchdags. 

Till slut blev det i alla fall ett par cacher loggade enligt plan, även om det dröjde ett tag in på eftermiddagen. Å andra sidan fick det som bonus att vi gick förbi en återvinningsstation där någon inte fått plats och ställt sina tomkartonger utanför. Exakt vad vi behövde för att stuva undan diverse vinflaskor vi köpt för hemtransport!

Sedan skulle vi alltså köra en kort bit och parkera för natten. Det visade sig svårare än tänkt att hitta ett bra ställe så det slutade med att vi hamnade åtta mil bort (och med en extra omväg efter att ha sväng in en snutt på fel motorväg och inte kunnat vända förrän efter en mil). Nu står vi dock till slut på en utmärkt liten gratis ställplats i en liten håla som inte ligger längs medelhavet, och därmed är de generösa och bjuder till och med på elanslutning.


No comments:

Post a Comment

Vår(?)resa till Västergötland

Hela tisdagen snöade det. Det kom flera decimeter snö. Onsdag förmiddag var det kaos i trafiken. E4 Gränna-Jönköping var avstängd. Rv50 Mota...