Tuesday 21 February 2023

Torre-Pacheco

Idag har vi tillbringat dagen i en småstad som heter Torre-Pacheco. På förmiddagen cyklade vi och geocachade i odlingsområden utanför stan. Det var jätteåkrar med citroner, kronärtskockor, potatis, bönor, sallad och säkert en del annat också. Arbetare kördes ut i bussar eller minibussar till åkern där de skulle jobba just den här dagen. På någon åker såddes det och på andra skördade de sallad med handkraft och något slags löpandeband-maskin.

Åkrarna i det här området var öppna åkrar. För ett par dagar sedan, utanför Almeria, åkte vi förbi mil efter mil med stora växthus. Då menar jag riktigt stora växthus, som till och med syns på kartan. Det odlades säkert olika saker i dem men tomatodlingar såg vi i alla fall i många av dem.


På eftermiddagen var vi i de centrala delarna av stan och tog det lite lugnare. Vi letade efter ett café, men många var stängda. Till slut hamnade vi på något som hette whiskeria. Man kunde säkert få en whisky, men det gick bra att få kaffe och chokladwienerbröd också.




No comments:

Post a Comment

Vår(?)resa till Västergötland

Hela tisdagen snöade det. Det kom flera decimeter snö. Onsdag förmiddag var det kaos i trafiken. E4 Gränna-Jönköping var avstängd. Rv50 Mota...