Saturday 25 February 2023

Inga sköldpaddor

Imorse när vi vaknade var tanken att vi bara skulle äta frukost och sedan åka vidare. Jag upptäckte dock av en slump att det hade publicerats en ny virtuell cache bara två kilometer från där vi stått över natten. Det var alltså bara att tänka om och åka åt det hållet först. Det gjorde inte så mycket för vi hade funderat lite på att åka till den platsen ändå. 

Alla cacherna vi loggade igår ligger på en platå intill kusten men man ser egentligen aldrig vattnet från cacherna. Den nya cachen ligger däremot vid en utsiktspunkt på kanten av höjden och det var en helt annan vy man fick därifrån både över medelhavet i allmänhet och över Alicante strax norrut.  

När vi var klara vid utsiktspunkten åkte vi ner från höjden mot ett naturområde vi tittat ut för att gå en cacherunda innan vi skulle leta upp någon mataffär för att storhandla eftersom det börjar se väldigt tomt ut i kylskåpet.

Promenaden vi tittat ut gick över lag i ett liknande landskap som det vi gick i igår förutom att det fanns en liten sjö mitt i slingan vi gick idag. Enligt informationsskyltarna skulle det finnas sköldpaddor i sjön men det såg vi inga, men åtminstone diverse fåglar. 

I naturområdet finns även ett antal bunkrar byggda för det spanska inbördeskriget 1937 som förevisades av några av cacherna. På ett ställe fick vi även se resterna av en villa som idag bara var ett tomt skelett men som en gång i tiden säkert varit jättefin och med kalasbra utsikt. Vi lånade altanen där för att äta lunch på. 

Som avslutning gick vi en bit på stranden där det också satt skyltar om sköldpaddor (fast havssköldpaddor den här gången). Där stod hur man skulle bete sig om man såg en havssköldpaddor på stranden. Om man träffade på en så skulle man ringa 112 så skulle det komma ut en expert och titta till den. Det blev dock inte aktuellt eftersom vi inte såg några sköldpaddor här heller.





Avslutningen på dagen blev att storhandla på Aldi. Att handla mat i andra länder är lite av ett nöje i sig eftersom man alltid hittar en massa saker som inte finns hemma, men samtidigt blir det mycket läsande på etiketter för att lista ut vad saker egentligen är. Vi kom visserligen bara några kilometer under dagen men vi hade trevligt och höll oss sysselsatta ändå.


No comments:

Post a Comment

Vår(?)resa till Västergötland

Hela tisdagen snöade det. Det kom flera decimeter snö. Onsdag förmiddag var det kaos i trafiken. E4 Gränna-Jönköping var avstängd. Rv50 Mota...