Friday 24 February 2023

En dag med många stenrösen

Idag körde vi ett par mil till (fortfarande söder om Alicante) och hamnade på en stor platå med skog. Skog med spanska mått så det är ganska öppet, liknar mer alvaret. I det här området har Hans förberett genom att lösa en serie med mystcacher, så hela området kryllade av cacher att logga.

Alla cacher var lätthittade i små stenrösen eller bakom en liten sten. När man såg platsen så visste man att man var rätt innan burken (PET-rör) var hittad. Alla cacher vi försökte med idag har vi hittat. Hittills i Spanien så har det varit många cacher som varit borta.

Nu har kartan många glada gubbar. Varje glad gubbe är en loggad cache.

Vi har verkligen fått ordentlig motion idag. Slutsumman blev 90 cacher loggade. De flesta har vi cyklat till. Bitvis hade det behövts mountainbike, vilket vi inte har. Så bitvis har vi gått med cyklarna på knölig stig/grusväg. 

Bitvis var det fin utsikt över området omkring och höga berg långt borta.

Dagens nattplats, vilken är samma som vi stått hela dagen mitt i området, känns som platser vi brukar stå på hemma i Sverige. Det är en liten parkeringsficka vid en liten väg. Här står vi själva mellan ett träd och några buskar. Vi fick justera lite med en sten för att få det i alla fall nästan plant.





No comments:

Post a Comment

Vår(?)resa till Västergötland

Hela tisdagen snöade det. Det kom flera decimeter snö. Onsdag förmiddag var det kaos i trafiken. E4 Gränna-Jönköping var avstängd. Rv50 Mota...