Tuesday 28 February 2023

Benidorm

Benidorm ser helt annorlunda ut jämfört med alla andra spanska städer vi varit i. Redan när vi rullade in i stan igår så reagerade vi på alla skyskrapor. 1956 bestämde man att man skulle bygga höga hus. Det går åt mindre byggmaterial, mindre asfalt och är lättare att förse alla invånare och turister med service. Faktiskt är att Benidorm är Europas tredje mest tättbebyggda stad efter London och Milano.


En del skyskrapor var lite extra spektakulära.

Det ger en annorlunda känsla när de flesta hus är skyhöga. Först kände man sig liten, sen inser man hur mycket utrymme det ger som går att använda till röda cykelbanor till exempel. 


Vi cyklade och gick en runda i stan där en stor del utav vägen var på strandpromenaden utmed havet.




Precis utanför Benidorm ligger en ö som ser ut som om den håller på att kantra. 


Efteråt rullade vi ut ur Benidorm och en liten bit till. Där hamnade vi på en stenstrand med slipade stenar. Med kaffe och korsord satte vi oss på en bänk. Vem hade byggt den bänken? Den var för hög för att nå ner till marken. Som kompensation lutade den lätt framåt och hade för rakt ryggstöd. Den stod i alla fall i solen med utsikt över havet och var ledig (undrar varför?). Bilden är på en nästan likadan bänk, som åtminstone lutade lite bakåt.



No comments:

Post a Comment

Vår(?)resa till Västergötland

Hela tisdagen snöade det. Det kom flera decimeter snö. Onsdag förmiddag var det kaos i trafiken. E4 Gränna-Jönköping var avstängd. Rv50 Mota...