Tuesday 24 January 2023

Morgonhäng och kvällscykling

På förmiddagen hängde vi i campingens reception/bar med kaffe och te och var sin dator för att kolla sevärdheter i Portugal. Efter ett par timmar hade vi i alla fall en grov plan.


Resten av dagen har fortsatt i lågt tempo och vi har flyttat oss ungefär en timme söderut. På vägen handlade vi mat i Padrón, och mycket riktigt är det härifrån padrones (mild chilifrukt som äts gratinerad som dykt upp i mataffären i Sverige under senare år) kommer.

Dagens iakttagelse gjordes vid ett cachestopp i staden Vilagarcia de Arousa. Vi körde in på en stor parkering med gott om plats. Då kom en man springande och pekade vilken del av parkeringen stora bilar skulle stå. Han hjälpte sen till att vifta oss rätt när vi backade in i rutan. Efteråt ville han ha en euro. Vid flera andra parkeringar såg vi liknande män. Alla såg lite schabbiga ut och gärna med en cigarett. Vi blev inte kloka på om mannen var anställda för att göra detta jobb eller om det var tiggare som kommit på ett smart sätt att få en peng.

Dagen avslutades med en cykeltur bland vinodlingarna. Cykelturen var fin men vi hittade bara hälften av cacherna.

Bilden ovan visar en markering för varje övernattning vi gjort. Bilden nedan är infarten till kvällens parkering. Det gick dock bra att komma in bredvid.

No comments:

Post a Comment

Vår(?)resa till Västergötland

Hela tisdagen snöade det. Det kom flera decimeter snö. Onsdag förmiddag var det kaos i trafiken. E4 Gränna-Jönköping var avstängd. Rv50 Mota...