Wednesday 6 September 2023

Skog och hav

Idag började med en träff där geocachare plockar skräp i naturen, ett så kallat CITO. Där var en del danskar men också många tyskar. I området fanns det också vanliga cacher så vi loggade några samtidigt som vi letade skräp. Vid cacherna var vi i gott sällskap av andra cachare. En tysk dam pratade vi lite mer med. Henne skulle vi komma att stöta på igen denna dagen.

Efter denna städinsats så flyttade vi bilen några kilometer. Där loggade vi challengecacher och åt lunch. Det var riktigt varmt och soligt så det var skönt med den skuggande skogen.


Framåt seneftermiddagen åkte vi ut mot havet. Härligt att strosa barfota med sand mellan tårna!

Vi tittade på en del konst på stranden. Till exempel hade gamla bunkrar gjorts om till åsnor. Lät helt otroligt, men så var det.


På stranden var det också en kvällsträff med geocachare. Alla var nog tyskar förutom vi. Det här området verkar populärt bland tyska turister. Inte så konstigt när det bara är 1,5 timme från Tyskland. Här träffade vi på damen från i morse igen. Glatt återseende!

Efter cacheträffen åkte vi ytterligare några kilometer västerut och kom till den västligaste punkten i Danmark. Här såg vi solen gå ner. Det var tydligen en grej för det var väldigt många som satt och stod med kameror och tittade på solnedgången.








No comments:

Post a Comment

Vår(?)resa till Västergötland

Hela tisdagen snöade det. Det kom flera decimeter snö. Onsdag förmiddag var det kaos i trafiken. E4 Gränna-Jönköping var avstängd. Rv50 Mota...