Friday 8 September 2023

Fanø

Idag tog vi cyklarna på färjan över till Fanø. Det är 12 minuters resa från Esbjerg. Färjan kör i en båge. Vi tänkte inte så mycket på det på vägen dit. På vägen tillbaka hade det blivit lågvatten så då syntes det hur färjan rundade ett sandrev.

Ön är inte så stor men vi nöjde oss ändå med trakten i och runt byn Nordby. Det var en riktigt mysig liten by, som i en sagovärld. Hus med vasstak, fina stenhus, slingrande vägar och riktigt smala gångstråk mellan en del tomter.




Vi åt lunch på norra Fanøs högsta ”berg”. Det var 30 meter över havet. Fin utsikt var det i alla fall, både över Esbjergs stora hamn och över sanddynerna ut mot Atlanten.


Utanför Nordby, in mot fastlandet låg något märkligt en bit ut i vattnet. Vi fick titta länge för att övertyga oss om att det var sälar. De var så stilla att vi funderade på om det var ett konstverk. När vi kom tillbaka några timmar senare låg de kvar på samma ställe men då var det lågvatten och det såg helt annorlunda ut.


Vi avslutade dagen med att gå lite kors och tvärs i Esbjerg. Dels för att logga några geocacher, dels för att försöka lokalisera en affär med vettigt ölutbud. Det gick till slut, men man fick gå in bakvägen via en pub eftersom klockan var så mycket att puben öppnat och då stängde de dörren mot gatan för att spara personal.



No comments:

Post a Comment

Vår(?)resa till Västergötland

Hela tisdagen snöade det. Det kom flera decimeter snö. Onsdag förmiddag var det kaos i trafiken. E4 Gränna-Jönköping var avstängd. Rv50 Mota...