Wednesday 12 July 2023

Åsvikelandet

Vi har länge pratat om att åka till Åsvikelandet, söder om Valdemarsvik. Har hört att det ska vara så fin kustnatur. Nyligen dök det upp en massa geocacher i naturreservatet, vilket gav ytterligare ett skäl att åka dit.

Väderprognosen visade uppehåll på förmiddagen och rejält regn framåt eftermiddagen. Vi parkerade i närheten i går kväll för att komma igång tidigt i morse. Tanken var att loggga hälften av cacherna idag innan regnet, och sen resten i morgon. Det visade sig gå lite snabbare än vi trodde och regnet i prognosen flyttade sig till senare så efter en kort lunchpaus gick vi en runda till och loggade resten (totalt 67 cacher och lite över 27000 steg). Regnet skvätte lite, lagom mycket för att vi skulle känna oss lite jagade men inte så mycket att vi blev blöta egentligen.







Hur var det då? Som utlovat så är det fin kustnatur. Leden snirklar sig fram till stor del precis utmed kustklipporna. Ibland är det utsikt över skärgården från lite högre höjd. Många sträckor går över berghällar med gles tallskog. På det hela taget njutbart!

No comments:

Post a Comment

Vår(?)resa till Västergötland

Hela tisdagen snöade det. Det kom flera decimeter snö. Onsdag förmiddag var det kaos i trafiken. E4 Gränna-Jönköping var avstängd. Rv50 Mota...