Thursday 16 March 2023

Schnitzel

Vi sov i Nederländerna bara en snutt från Tyskland så vi var snart där. Vi började med att leta upp en fiatverkstad för att få hjälp att byta lampor till halvljuset. Lamporna gick sönder, först den ena och någon dag efter att vi upptäckt det så gick nästa sönder. Vi planerade igår så att vi säkert hade parkerat innan det började bli mörkt. 

Snabbt och lätt fick vi hjälp och vi kände oss bättre utrustade för eventuell kvällskörning. 

Tyskland, då ska man ju äta schnitzel. När det var dags för lunch letade vi på Google maps för att hitta någon som serverade schnitzel. Det fanns egentligen bara ett alternativ, så det fick det bli. Menyn var ganska kort och bestod mest av några varianter på schnitzel och nån bratwurst. Lät tyskt och bra!

Att kliva in på restaurangen kändes lite som att klivit hos mormor. Lite fler bord, men väldigt familjärt. Undrade nästan om vi klivit in i någons privata tillställning. En äldre dam försökte hinna med både att servera och svara i telefon. Från köket vinkade ytterligare en dam som stod mitt i matlagningen. 

Vi kom tydligen i slutet på lunchrusningen en extra intensiv dag. Damen beklagade att det skulle kunna ta 40 minuter för att servera våra schnitzlar. Vi beställde en förrättssoppa att ha under tiden. 


Soppan var jättegod. Schnitzeln var inte sämre den. Det var rejäla portioner så det fick räcka med en slät kopp kaffe efteråt även om den trevliga damen undrade om vi inte skulle ha en chokladpudding eller tårtbit också.

Vi prickade verkligen rätt. En riktig old-school tysk restaurang. 

För att skaka ner maten (och logga några cacher) tog vi en promenad på några kilometer. Efter det var vi redo att köra några timmar förbi Hamburg och en bit till. Både nu och på vägen söderut kom vi förbi Hamburg utan några köer. 


No comments:

Post a Comment

Vår(?)resa till Västergötland

Hela tisdagen snöade det. Det kom flera decimeter snö. Onsdag förmiddag var det kaos i trafiken. E4 Gränna-Jönköping var avstängd. Rv50 Mota...