Thursday 9 March 2023

L’Estartit

Idag vände vi tillbaka mot medelhavet igen. Vi började med att besöka den lilla kuststad Calella de Palafrugell som idag verkade rätt sömnig men som nog är lite mer livad framåt sommaren för det fanns diverse restauranger längs med stranden. Vi gick och letade upp ett par geocacher en bit längs vattnet och det var ovanligt varierat här, ibland gick stigen precis vid vattnet och ibland en bit upp längs klipporna med lite träd och kaktusar mellan oss och vattnet. Kul med lite variation istället för de oändliga gångvägarna längs med en sandstrand som finns på en del ställen. Längs vägen fanns en lite udda staty men den var svårtydd eftersom den var på katalanska. 



Sedan rullade vi vidare mot l’Estartit som är ytterligare en liten stad längs med kusten. Här är det uppenbart livligare andra tider på året. Förutom ställplatsen för husbilar som vi tog in på fanns det åtta campingplatser. 

Efter lunch (vi parkerade tidigt idag!) tog vi en cykeltur och tittade på hamnen och gick upp på resterna av en gammal vulkan. Det var inte så väldigt högt men rätt brant. På toppen var det skog och ingen vidare utsikt men några meter ner såg man bra ut över samhället och medelhavet. 




No comments:

Post a Comment

Vår(?)resa till Västergötland

Hela tisdagen snöade det. Det kom flera decimeter snö. Onsdag förmiddag var det kaos i trafiken. E4 Gränna-Jönköping var avstängd. Rv50 Mota...