Idag har vi tagit det lugnt i Mallaga. Förmiddagen tillbringade vi på ett bibliotek för att planera resan framåt.
Nog om idag, nu pratar vi mat!
Mat är ju en del av resandet. Att äta på restaurang är en sak, att gå och handla mat är minst lika spännande. Vi vill inte äta på restaurang varje dag. När man är borta så här länge så blir det för mycket och skulle bli för dyrt. Dessutom är det väldigt praktiskt att ha maten till hands där man är, som kan vara långt ifrån närmaste restaurang, därför lagar vi den mesta maten i husbilen.
Vi hade förstås med en del råvaror hemifrån, och har mest kompletterat med grönsaker och lite annat. Vi har köpt väldigt god halvtorkad chorizo och annan lufttorkad korv. Det ska vi se till att hitta mer av. Apelsiner äter vi mycket av. Slabbigt att skala men gott!
Mycket av det vi lagar i husbilen är vegetariskt, liksom det vi lagar hemma. Det är smidigt att förvara linser, kikärtor och sojafärs för det riskerar inte att bli dåligt. Här är några exempel på vår mat:
![]() |
| Linssoppa med röda linser och potatis. Gott bröd är det lätt att hitta så det passar bra till. |
![]() |
| Wok med lök, morot, broccoli, haricot verts, röd currypasta och kokosmjölk med matvete och jordnötter till. |
![]() |
| Tortellini med stekt svamp, lök och zucchini. |
![]() |
| Bulgur med olika tillbehör äter vi ofta. Här är det haricots verts, tomat, basilika, oliver, halloumi och hummus. |







No comments:
Post a Comment