Sunday 29 January 2023

Vattenfall och skiftande vägkvalitet

Vi hade siktat en ny virtuell cache vid ett vattenfall knappt en timme söder om där vi sov. Det blev dagens första mål, förutom ett snabbt stopp för att tömma toalett och gråvatten på avsett ställe. Hur tänker man egentligen när man klämmer in platsen för husbilstömning innanför byns smala och branta gator? Det är ju dit man vill att husbilarna åker. Det gick bra med vår lilla, men med en 8-meters hade det inte varit så lätt.

Till vattenfallet var det promenad på liten grusväg genom skogen. Sista biten var brant nerför med stora kliv nerför stenarna och en ledstång att hålla i. 


Vattenfallet var inget extra ordinärt, men ändå lite kul att se. Dessutom blev det FTF (First To Find) på den virtuella cachen och sedan ytterligare ett par cacher loggade när vi ändå var där.

Bilen stod parkerad vid en stor picknick-plats med en porlande bäck och massor av bord. Där lagade vi lunch när vi kom tillbaka. Det är inte alltid som matdags matchas med en fin plats, men ibland ska man ju lyckas.

Som vanligt när vi hittar cacher i skogen så är det spännande vägar dit och därifrån. På ditvägen var det en snutt som mer liknade en puckelpist än en väg. Därifrån såg vi noga till att välja en annan väg men den hade helt andra utmaningar. Det var många, tvära och ibland smala kurvor. Ibland saknades räcke, för det fanns ingen mark bredvid vägen att sätta räcket i. Innan vi kom ut på en större väg så avslutades det med en skitbrant, lång backe. Så brant väg rakt upp har vi inte sett förut. Den brantaste lutning vi sett varningsskyltar för tidigare är nog 14%, men detta var klart brantare än så.

Efter dessa äventyr så blev resten av dagen en transportdag på bred, fin motorväg 30 mil söderut.

No comments:

Post a Comment

Vår(?)resa till Västergötland

Hela tisdagen snöade det. Det kom flera decimeter snö. Onsdag förmiddag var det kaos i trafiken. E4 Gränna-Jönköping var avstängd. Rv50 Mota...