Wednesday 11 January 2023

Resan har börjat

 Två dagar på rull!

Vi startade i Motala i tisdags eftermiddag där det låg snö på marken. I Ljungby gjorde vi stopp för att logga ny cacher. När det var sovdags var vi strax söder om Örkelljunga.

På onsdagen vaknade vi till att det regnade. Det gjorde inte så mycket eftersom vi ändå mest skulle sitta i bilen. Dagens första stopp var för ett kort besök i Lund. Efter ytterligare några cachestopp i Malmö så var det dags att lämna Sverige.

På Öresundsbron fick man hålla ordentligt i ratten för det blåste en del. Då känns det att plåtisen är högre än en vanlig bil. På väg mot Rødby skymtade vi solen. Det blev ett kort stopp i en mysig bokskog för att titta på en slingrande å och dess meandrar (earthcache). Här är det nog jättefint på våren.

Schnitzel och pommes blev det som sen lunch medan vi åkte färjan till Puttgarten. Första stoppet i Tyskland blev en fika i bilen på en nästan tom rastplats. Inte så charmigt men kaffet var välbehövligt.

Mil efter  mil på autobahn. När kockan passerat 16:30 var det fortfarande ljust. Hemma var det mörkt nästan en timme tidigare. Vi är på väg söderut!

Såå många lastbilar det är hela tiden. Utmed autobahn är det stora parkeringar fulla med lastbilar som vilar och på vägen är högerfilen hela tiden full med lastbilar. Är det verkligen nödvändigt med alla dessa transporter? Skulle vi kunna vara mer nöjda med det vi har och handla mindre så skulle en del av lastbilarna inte behövas.

Onsdagen avslutades på en gratis ställplats i Bad Nenndorf utanför Hannover. En grusplan i kanten på ett sportområde, där enda servicen är en papperskorg. Det räcker bra för oss för att sova en natt.

Nu är det dags för tredje dagen på rull!

No comments:

Post a Comment

Vår(?)resa till Västergötland

Hela tisdagen snöade det. Det kom flera decimeter snö. Onsdag förmiddag var det kaos i trafiken. E4 Gränna-Jönköping var avstängd. Rv50 Mota...