Friday 27 January 2023

Ponte de Lima

Idag har vi hållit oss kring den lilla staden Ponte de Lima. När man hittar snurran på kartan som syns på bilden och det dessutom finns en cache på toppen så måste det ju undersökas.
Oooh, det var smal väg upp och inte mycket till räcke. En vardagsförmiddag i januari var ett bra tillfälle för besök. Vi slapp möte både på upp- och nervägen.
Väl uppe var det fin utsikt över Ponte de Lima. Vi tog en fika i gräset med ryggen mot något slags kapell som låg på toppen.

Sedan besökte vi en earthcache som visade en plats där en stor meteorit hade slagit ner. Sedan gick vi en promenad i ett våtmarksområde. Där är det nog mycket fåglar om ett par månader. Idag såg vi änder och troligen ett vildsvin på avstånd.



Framåt eftermiddagen åkte vi ner till den lilla staden. Mysig liten stad med stenhus och smala gator vid flodkanten (precis som många andra städer vi passerat)

Hans provade att gå på vatten och det gick ju faktiskt. (Vattenmolekyler utspridda i gräset.)



No comments:

Post a Comment

Vår(?)resa till Västergötland

Hela tisdagen snöade det. Det kom flera decimeter snö. Onsdag förmiddag var det kaos i trafiken. E4 Gränna-Jönköping var avstängd. Rv50 Mota...